Οι δικηγόροι ενημέρωσαν Γεννηματά για τα ασφαλιστικά και φορολογικά προβλήματα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αντιπροσωπεία της ολομέλειας επισκέφθηκε στα γραφεία του κόμματος την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η δικηγορική αντιπροσωπεία ενημέρωσε την κυρία Γεννηματά για τα ασφαλιστικά και φορολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι και το δημευτικού τύπου χαρακτήρα που έχουν προσλάβει για το δικηγορικό εισόδημα οι άνω επιβαρύνσεις.

Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, ενόψει και της σχετικής συζήτησης που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από την πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζήτησε την ενεργό υποστήριξη των ευρωβουλευτών του Κινήματος και της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία ανήκει.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η επιβολή υψηλού ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ελλήνων πολιτών στη δικαιοσύνη.

Ακόμη, ενημέρωσε την κυρία Γεννηματά για τις προτάσεις των δικηγορικών συλλόγων της χώρας σχετικά με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την ανάγκη σεβασμού και εφαρμογής των αποφάσεων των δικαστηρίων, αλλά και την ταχεία απονομή της δικαιοσύνης με έμφαση στη διοικητική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ολομέλειας, η κυρία Γεννηματά επισήμανε το ζήτημα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης που, όπως τόνισε, αποτελεί στοιχείο ποιότητας της ίδιας της δημοκρατίας, ενώ ως προς το ζήτημα του ασφαλιστικού συστήματος, η κυρία Γεννηματά εξήγγειλε την πρόθεσή της για υιοθέτηση ενός ανώτατου πλαφόν εισφορών σε μηνιαία βάση, ως άμεσο μέτρο στήριξης των ελευθέρων επαγγελματιών που σήμερα αναγκάζονται να αποχωρήσουν από το επάγγελμα.

πηγη:ΑΠΕ